به گزارش خبرگزاری مهر شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در یک گزارش پژوهشی تاثیر اجرای طرح BRT بر کاهش آلودگی هوای پایتخت از طریق میزان تغییر انتشار انواع آلاینده های ناشی از منابع متحرک و نیز مقدار تولید آلودگی اتوبوس ها درنخستین مسیر اتوبوس های پرسرعت به طول 7/18 کیلومتر قبل و بعد ازاجرای طرح را مورد ارزیابی قرار داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران اعلام کرد: در این گزارش پژوهشی که شیوه محاسبات آماری به همراه مدل سازی قبل و بعد ازاجرای طرح BRT از طریق دو مدل Sreet canyon و Grid Eulerian مورد استفاده قرار گرفته، ضرایب انتشار منابع متحرک مبنای انجام محاسبات بوده که بر اساس فرضیات در نظر گرفته منجر به حصول مدل نهایی شده است.
بنابر این گزارش قبل از اجرای طرح BRT تعداد 338 دستگاه اتوبوس روزانه 209 هزار مسافر را در محور میدان آزادی - چهار راه تهران پارس جابجا می کردند، درحالی که بعد از اجرای طرح تعداد 250 دستگاه اتوبوس روزانه 289 هزار مسافر را دراین محور جا به جا می کنند.
بر اساس این گزارش افزایش روزانه 80 هزار نفر جابجایی مسافر با اتوبوس در مسیر BRT با این فرض که این تعداد مسافر قبل از اجرای طرح توسط خودروهای سواری با متوسط سرنشین چهار نفر جابجا می شدند، باعث کاهش تردد حدود 20 هزار خودروی بنزین سوز در این مسیر شده است.
این گزارش حاکی است بر اساس این فرضیه کاهش انتشار ناشی از جابجایی مسافر توسط اتوبوس ها بر مبنای 78/0 کیلوگرم در 7/18 کیلومتر مسیر BRT بوده که با احتساب 20 هزار دستگاه خودروی سواری روزانه 15 هزار و 522 کیلوگرم از آلودگی هوای پایتخت کم شده است.
علاوه بر این در نتیجه کاهش تعداد اتوبوس ها و افزایش سرعت آنها روزانه 34 هزار و 242 کیلوگرم و با احتساب خودروهای سواری فرضیه مذکور در مجموع هر روز حدود 50 تن و به طور دقیق 49 هزار و 764 کیلوگرم از آلودگی هوای تهران کاسته شده است.
گفتنی است: اجرای فاز اول نخستین مسیر اتوبوس های پرسرعت علاوه بر تاثیر قابل توجه بر کاهش آلودگی هوای پایتخت باعث صرفه جویی در هزینه و وقت مسافران اتوبوس دراین مسیر شده است.
نظر شما